Geruchten
08 januari 2012 - Ron Smeets

Mogelijk toch Android ICS features voor de Galaxy S ?

De afgelopen weken werd er nogal wat op los gespeculeerd wat betreft de komst van een Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) update voor, onder andere, de Samsung Galaxy S. De Koreaanse fabrikant liet eerst weten dat Android 4.0, door de 'beperkte' hardware specs, niet geschikt was voor de Galaxy S. Na de nodige protesten van gebruikers gaf Samsung aan toch te zullen gaan kijken naar een oplossing, maar enkele dagen daarna kwam alsnog een officieel statement dat er geen Android ICS upgrade voor de Galaxy S gaat komen.

Welnu, inmiddels is een Galaxy S firmware gelekt waarin enkele 'Android ICS' features te zien zijn. Het is dus geen Android 4.0 firmware, maar een Gingerbread versie met ICS Value Pack.

Zo heeft de Value pack onder andere het 'Android 4.0' unlock scherm, inclusief face unlock en dezelfde foto editor als de Galaxy S II. Dit zou dus kunnen betekenen dat Samsung mogelijk van plan is de eigenaren van een Galaxy S iets van compensatie te geven voor het feit dat het toestel geen officiele Android 4.0 upgrade gaat krijgen. Informatie over de gelekte firmware, i9000XXJVU, dook enkele dagen geleden op in het XDA Developers forum. De firmware is, op eigen risico natuurlijk, hier te downloaden (wachtwoord: samfirmware.com). 

Galaxy-S-FW-40-ValuePack-a Galaxy-S-FW-40-ValuePack-c

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.