Geruchten
08 juli 2015 - Ron Smeets

Mogelijk nieuwe ontslagronde bij Microsoft 's hardware divisie Anonieme bronnen spreken over nieuwe ontslagen bij het voormalige Nokia

De kans is aanwezig dat Microsoft vandaag een nieuwe ontslagronde bekend zal maken. Verwacht wordt dat de software gigant nog meer banen zal schrappen bij de hardware divisie, ofwel het voormalige Nokia.

De ontslagen komen bovenop de 18.000 banen die vorig jaar al aangekondigd waren te gaan verdwijnen en zullen dus vooral de toesteldivisie, de restanten van het overgenomen Nokia, betreffen, zo meldt de New York Times. De krant sprak met anonieme bronnen die al op de hoogte gesteld zijn van de nieuwe ontslagronde.

De afgelopen maanden heeft CEO Satya Nadella al enkele keren gezinspeeld op het feit dat er nog meer 'zware beslissingen' genomen moeten op plekken waar het nog niet zo loopt als zou moeten. "Microsoft needs to make some tough choices in areas where things are not working and solve hard problems in ways that drive customer value.”, zo schreef hij onlangs in een email aan het voltallige personeel van het bedrijf.

Eind maart telde Microsoft wereldwijd nog 118.000 werknemers, maar de kans is groot dat daarvan over enkele maanden dus nog minder dan 100.000 van overblijven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.