Geruchten
15 augustus 2016 - Ron Smeets

Mogelijk eerste 'live' kiekjes van de HTC Nexus opgedoken Het toestel zou onder andere te zien zijn in een 'lifestyle' foto

Tot dusver waren er eigenlijk alleen was specs, renders en concept tekeningen (al dan niet in animatie) van de nieuwe HTC Nexus toestellen uitgelekt. Dit weekend kwamen daar de mogelijk eerste 'live' kiekjes bij.

De eerste foto's zijn niet heel erg duidelijk en een beetje raar uitgesneden. Daarop is wel een relatief grote cameralens aan de achterzijde te zien. Opvallend is de vrij grote afstand tussen de camera en LED flitser (linksboven). Ook de in eerdere tekeningen duo-tone (deels glas en deels metaal) achterzijde is te onderscheiden, evenals de antennelijn aan de onderzijde.

Aan de voorzijde valt vooral de grote rand boven, maar vooral onder het scherm op. Tot slot zijn ook de beide zijkanten van deze Nexus gefotografeerd. Daarop is behalve de volumeknoppen, de aan-uit knop en hel vaag de gleuf voor de simkaart, vrij weinig te zien. De 'geslepen' rand zoals die in eerder renders (afgeleid van de HTC 10) te zien was is niet echt goed te onderscheiden in deze foto's.

De tweede foto die opdook lijkt rechtstreeks afkomstig uit een lifestyle fotoshoot van het toestel en werd dit weekend via twitter de wereld in gestuurd. Daarop is overigens wel duidelijk de glazen achterzijde te zien en ook de 'geslepen' rand is prominent aanwezig.

Nu is het natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre bovenstaande foto'sde waarheid benaderen. Dat weten alleen HTC en Google. Android Police meldt overigens zeker te weten dat het toestel op de eerste foto de kleinere van de twee Nexus modellen is; de 5 inch Sailfish dus. Afwachten dus maar.

Bron (foto), Bron (tweet)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.