Entertainment
30 mei 2006 - Ron Smeets

Moeders met camphones als burgerwacht

In de Californische gemeente Manteca hebben de authoriteiten al enkele maanden last van een golf van vandalisme in Woodward Park.

De politie is telkens net ff te laat als er weer een melding binnenkomt en vaak is het kwaad dan ook al geschied. De vandalen hebben het vooral gemunt op de speeltoestellen die in het park staan.

De lokale sheriff bedacht daarom een originele oplossing: Moeders met camphones.

Omdat er nogal wat moeders met hun kids in het park verblijven heeft de politie hen gevraagd om camphone foto's van de vandalen te schieten als ze getuige zijn van het asociale gedrag van de oproerkraaiers. En dat schijnt te helpen.

"De meeste foto's zijn scherp en duidelijk genoeg om de vandalen, in samenwerking met de lokale schoolhoofden en leraren, te identificeren", aldus Rex Osborn, hoofd misdaadpreventie van de Manteca Police.Gerelateerde links:
SMS kliklijn voor vandalen
'Flits' je overtredende medeweggebruiker
Politie roept om camphone getuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.