Entertainment
13 april 2009 - Ron Smeets

Moeder veroordeeld wegens mobiel stalken van haar zoon

Een 73-jarige vrouw uit Wenen is door een lokale rechter veroordeeld wegens het mobiel stalken van haar zoon over een periode van maar liefst twee en een half jaar. Als straf moet ze een boete van 360 Euro betalen.

Stalken is natuurlijk een serieuze misdaad maar dit verhaal heeft toch een ietwat vreemde bijsmaak. De vrouw wilde namelijk, zo verklaarde ze voor de rechter, alleen haar zoon en kleinkinderen spreken en zien.

Dat was haar in de laatste 15 jaar in ieder geval niet meer gelukt. Haar kleinkind van 15 had ze dus ook nog nooit gezien. In de ruim twee jaar dat ze probeerde in contact te komen met haar zoon belde ze hem soms bijna 50 keer op een dag. Als dank sleepte zoonlief haar dus voor de rechter.

Rare jongens die Oostenrijkers. Ik bedoel, had die gast niet gewoon even bij zijn moeder langs kunnen gaan met zijn zoon of dochter? Je eigen moeder dagvaarden gaat toch wel wat erg ver, zeker als ze de 70 al gepasseerd is. Een ander (geheim) mobiel nummer nemen had natuurlijk ook kunnen helpen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.