Nieuws
19 november 2010 - Ron Smeets

Modu vindt geen investeerders, moet nóg compacter worden

Op zich was het concept van Modu niet verkeerd. Een draagbaar toestel dat je modulair kon opbouwen, afhankelijk van de functie die je op dat moment nodig had, en daardoor klein en compact bleef. Wilde je bellen, dan nam je de belmodule, voor te navigeren de GPS module, etc. Het grote voordeel daarvan was dat je je toestel klein en licht kon houden. Het nadeel is natuurlijk dat je ook weer een plek moet hebben om de diverse modules op te bergen zodat je na het navigeren ook weer kunt bellen en niet er achter komt dat je die module nu net thuis gelaten hebt ;-)

Helaas voor de Israelische bedenker ervan heeft hij zijn ideeen juist in een tijd gepresenteerd (vanaf eind 2007 / begin 2008) waarin de meeste mobiele bellers juist op zoek waren naar steeds groter wordende touchscreen (smart)phones.

De afgelopen maanden is Modu, waar momenteel zo'n 30 mensen werken, op zoek gegaan naar investeerders om haar concepten en producten, zoals de onlangs gepresenteerde Android 'module' van Modu, verder te ontwikkelen en in de markt te zetten. Helaas is men daar niet in geslaagd en daardoor heeft eigenaar Dov Moran nu dus moeten besluiten dat het bedrijf fors moet inkrimpen om überhaupt nog te kunnen blijven bestaan. Het is misschien een flauwe woordspeling, maar Modu moet dus nóg compacter worden. Dat is jammer, maar komt niet echt als een verassing. Ze hebben, mijns inziens, gewoon de pech gehad dat ze hun concept op het verkeerde moment in de markt gezet hebben. Modu-s1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.