Toestellen
27 maart 2008 - Ron Smeets

Modu is 's werelds lichtste mobieltje

Het Guinness Wereldrecord voor de lichtste mobiele telefoon is officieel toegekend aan de Modu, een modulaire GSM die enkele weken geleden in Barcelona voor het eerst aan de wereld getoond werd.

Het toestelletje weegt 40.1 gram en meet 72.1x37.6x7.8 mm (hxbxd). Of een toestel met deze afmetingen en gewicht erg handig in het gebruik is waag ik overigens te betwijfelen. Als het een beetje hard waait ben je 'm volgens mij zo kwijt ;-)

De Modu is een mini toestel dat je in verschillende zogenaamde 'modu jasjes' (jackets) kunt steken om de functionaliteit aan te passen naar gelang hetgeen je op dat moment nodig hebt. Denk behalve aan een GSM ook aan een Multimedia speler, digitale fotolijst, GPS navigatie, portable gaming etc.Gerelateerde links:
De Modu, een ultrakleine, modulaire telefoon
Kleinste multimedia camphone ter wereld
Kleinste Bluetooth headset ter wereld is van Sagem
Kleinste Windows Mobile Smartphone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.