Entertainment
21 februari 2013 - Ron Smeets

Moderne kunst of gewoon vies? Bacteriën op smartphones

Het is geen echt nieuws; geld, deurklinken en andere voorwerpen die door (veel) handen aangeraakt worden vormen een prima bodem voor bacteriën. Een aantal studenten aan de Universiteit van Surrey kregen van hun leraar de oprdracht om hun smartphones in petrieschaaltjes te prepareren.

Na enkele dagen was dit (meer foto's hieronder) het resultaat. Kunst? Of gewoon vies? Overigens bleken de meeste bacteriën redelijk onschadelijk maar er werden ook enkele besmette, ziektedragende, varianten gevonden. Vaker poetsen dus, die smartphones ;-)

De resultaten wezen ook uit dat de meeste bacteriën op het scherm groeiden en de plekken waar je vingers vaak met het toestel in aanraking komen zoals de knoppen aan de zijkant.

Smartphone-Bacterien-a Smartphone-Bacterien-c Smartphone-Bacterien-e

Nog meer foto's kun je hier zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.