Entertainment
18 juli 2005 - Ron Smeets

Moderne GSM's goede terroristen-tool

Nogal een gedurfde uitspraak, maar een Amerikaanse GSM-expert is van mening dat de huidige geavanceerde GSM's het plannen en uitvoeren van terroristische aanslagen een stuk makkelijker maakt.

Als voorbeeld haalt hij onder andere de alarmklok functie aan die vrijwel iedere GSM tegenwoordig bezit. "Een wekker is natuurlijk bijzonder handig bij het uitvoeren van gecoordineerde aanslagen", aldus Howard Melamed.

Hij geeft echter ook meteen toe dat als GSM's deze functies niet zouden hebben de onverlaten ongetwijfeld andere tools zouden vinden om hen te helpen bij het uitvoeren hun laffe daden.

OK, het zal best zo zijn dat ook terroristen GSM's gebruiken, maar deze Amerikaan is wat mij betreft toch wel een beetje paranoide (of is dat dubbel-op). Let ook op zijn achternaam ;-).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.