Geruchten
27 mei 2006 - Ron Smeets

Modchip voor de PSP komt dichterbij

Steeds meer bronnen melden dat de 'Undiluted Platinum' modchip voor de PSP op het punt staat om uit te komen.

Dat zou betekenen dat, net als bij de PS One, PS2 (en enkele maanden na de release ongetwijfeld ook straks bij de PS3), na inbouwen van de modchip je met je PSP ook gekopieerde spellen kunt spelen die je op een memory stick opgeslagen hebt.

Tot nu toe was dat alleen mogelijk door middel van gekraakte firmware versies voor de PSP, maar die werkten even vaaik niet als wel.

Wellicht overbodig voor de kenner om te vermelden, maar zowel het kraken van de firmware als het fysiek modificeren van je PSP door middel van een 'illegale' chip zorgen ervoor dat de garantie natuurlijk meteen vervalt.Gerelateerde links:
PSP firmware versie 2.70 met Flashplayer
Speel PSOne games op je PSP
Volgende PSP's met 4GB en cam?!
Hoe kraak ik mijn PSP v. 2.01-2.60
PSP firmware v2.50 ook gekraakt
Waarom de PSP zo succesvol wordt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.