Wearables
23 februari 2015 - Ron Smeets

Mockup van een Pebble smartwatch met kleurenscherm duikt op Nou ja, er is behalve zwarte tekst en witte icoontjes ook een gele achtergrond te zien

Om nu te zeggen dat het scherm van deze, door Pebble zelf, 'uitgelekte' smartwatch een bijzonder fraai kleurenscherm heeft zou te ver voeren. Echter, het volgende slimme horloge van Pebble zou ook geen (P-)OLED scherm krijgen maar een kleurenvariant van een e-ink-achtig display. Zo luidden eerdere geruchten al.

Ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de afbeeldingen. Het horloge oogt wat erg hoekig en het scherm straalt ook niet bepaald iets uit. Van de andere kant is de kans ook heel groot dat Pebble het definitieve design nog even geheim houdt. Gespeculeerd wordt dat hij in ieder geval dunner wordt dan zijn voorganger. Het scherm zou geen touchscreen versie zijn en de accu houdt het, net als die van zijn voorganger, weer meerdere dagen uit op één lading. Vijf tot zeven dagen is geen uitzondering bij de eerste Pebble. En dat is natuurlijk wel een groot voordeel ten opzichte van de meeste, zoniet alle, concurrenten.

Enfin presentatie van de nieuwe Pebble staat voor morgen (24 februari) gepland. Dat is althans de dag dat de countdown klok op de site van de fabrikant 'afloopt'. Dan zullen we ook weten of het nieuwe slimme horloge, en zijn 'kleurenscherm' er zo uit ziet als op onderstaande afbeelding.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant