Nieuws
16 mei 2006 - Ron Smeets

Moblogging tijdens BarCamp Amsterdam

Dit weekend wordt de tweede editie van Barcamp Amsterdam georganiseerd en MobileCowboys zal daar ook aanwezig zijn.

Zoals te doen gebruikelijk is moeten deelnemers aan een Barcamp ook een (interactieve) bijdrage aan het event zelf leveren.

In samenwerking met These Days, die hetzelfde doen tijdens de gelijktijdig georganiseerde Barcamp in Brussel , en Nokia bieden wij de aanwezigen die dag de mogelijkheid om uitgebreid te experimenteren met Moblogging via Nokia's Lifeblog applicatie in combinatie met de N70.

Gedurende de dag zullen drie toestellen circuleren waarmee iedereen die dat wil kan mobloggen op een speciaal daarvoor ingericht Typepad blog.

Zoals gezegd zal op Barcamp Brussel hetzelfde evenement gehouden worden waardoor het blog meteen ook als online link tussen de twee Barcamps dienst kan doen, maar dat zullen de deelnemers zelf ongetwijfeld ook snel genoeg in de gaten krijgen.Gerelateerde links:
Bloggen via SMS
Startpagina voor mobiele websites
Amerikaanse providers ontmoedingen mobiel internet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.