Entertainment
30 april 2007 - Ron Smeets

MobiTV stopt dienstverlening in Europa

In de discussie rondom de vraag of Mobiele TV de toekomst heeft is dit een tegenslag voor diegenen die er positieve gedachtes bij heeft.

MobiTV heeft namelijk bekend gemaakt dat men gaat stoppen met de Europese dienstverlening aan '3' en 'Orange' in Engeland, ofwel de enige twee klanten van het Amerikaanse bedrijf hier in Europa.

De reden hiervoor is het feit dat MobiTV zich de komende periode volledig wil focussen op de Amerikaanse markt waar veel meer operators gebruik maken van de diensten van MobiTV.

In een reactie zegt MobiTV overigens dat men Europa niet gaat verlaten en dat men een 'Research Centre' in Zweden gaat opzetten om de verdere ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van Mobiele TV te onderzoeken en uit te werken, ook voor de Europese markt.Gerelateerde links:
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Start mobiele televisie showcase in Groot-Brittanni
Mobiele televisie heeft de toekomst!
Is er interesse in Mobile TV?
MobiTV sluit deal van 70 miljoen dollar
Jeep commercials op 'eigen' mobiel tv kanaal
Mobiele tv kijkers besteden 40 dollar per maand
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.