Entertainment
17 juli 2006 - Ron Smeets

MobiTV sluit deal van 70 miljoen dollar

MobiTV, marktleider op het gebied van digitale video- en audio-diensten voor mobiele-, WiFi- en breedband devices en wiens producten wereldwijd al meer dan 1 miljoen betalende abonnees (via verschillende telco's en providers) hebben geworven, heeft een investeringsdeal gesloten die hen zo'n 70 miljoen dollar oplevert.

Venture capitalist Oak Investment Group 'koopt' voor dat geld onder andere een stoel in de raad van bestuur, terwijl MobiTV zelf verzekerd is van voldoende kapitaal om de snelle groei van producten en diensten te kunnen voortzetten en zo haar marktpositie verder te versterken.

Nu maar hopen dat de positieve verwachtingen over het aanstaande succes van mobiele TV ook door het consumentendeel van de markt waargemaakt gaat worden.Gerelateerde links:
Mobiele tv kijkers besteden 40 dollar per maand
Engelse Mobile TV klanten betalen kijkbelasting
Mobiele TV hot in de VS
Mobiele televisie heeft de toekomst!
Mobiel.tv initiatief met ambities
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.