Nieuws
14 februari 2008 - Ron Smeets

MobileCowboys video interviews

Het zal jullie zeker niet ontgaan zijn dat we dit jaar op het Mobile World Congress niet alleen veel foto’s van nieuwe toestellen gemaakt hebben, maar ook diverse korte video’s van producten en fabrikanten.

Standhouders kregen onze microfoon in handen en konden binnen 1 a 2 minuten vertellen wat ‘hun ding’ was hier in Barcelona. De opnames hadden we bewust niet vooraf aangekondigd om de reacties en verhalen zo spontaan mogelijk te houden. (Strak) geregisseerde interviews zie je immers al meer dan genoeg ;-)

Deze benadering zorgde voor enkele leuke filmpjes maar, zo bleek de afgelopen dagen, stuitte vooral bij de grote (toestel)fabrikanten, die we ook bezocht hebben, op veelal terughoudende en twijfelende PR en Marketing medewerkers die het niet aandurfden om 2 minuten voor onze camera te staan en het ‘Mobile World Congress verhaal’ van bijvoorbeeld Nokia, Sony Ericsson of Motorola te vertellen.

Op de foto’s hierboven en hieronder zie je twee Marketing Managers die het wel aandurfden, respectievelijk van Texas Instrumens (over Android en OMAP) en Sagem (over de toestelportfolio en strategie voor 2008 en verder). Alle filmpjes komen deze week nog online.Gerelateerde links:
SpinVox
W3C Mobile OK check
eBuddy
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.