Nieuws
29 september 2008 - Ron Smeets

MobileCowboys lanceert versie 3.0 op 1 Oktober

Morgen avond, precies om 0u00 (de start van 1 Oktober) is het eindelijk zover. Na ruim een half jaar ontwikkeling zal dan de nieuwe MobileCowboys live gaan.

Lezers die regelmatig ook onze zusterblogs DutchCowboys en -Girls, bezoeken zullen gemerkt hebben dat die in al geruime tijd in een nieuw format gegoten zijn en nu is dus ook MobileCowboys aan de beurt. Hiernaast zien jullie een sneak preview van de nieuwe site. De huidige vormgeving heeft de afgelopen drie jaar zijn werk meer dan goed gedaan maar uiteindelijk werd het hoog tijd om iets nieuws te bedenken. De nieuwe MC, versie 3.0, zal niet alleen uiterlijk ververst worden maar we hebben gelijk ook voor een compleet nieuw content management systeem gekozen.

Verder zullen jullie diverse nieuwe features kunnen gaan ontdekken zoals een toestel database met de mogelijkheid toestellen te beoordelen op zaken als gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en prestaties, koppelingen met Twitter, Mobypicture en andere micro-blogging tools.

Daarnaast hebben we nog een leuke fun gadget in onze header ingebouwd. Wat dat precies is ga ik nu natuurlijk nog niet verklappen maar het heeft iets met Cowboys te maken.

Iets waar wij ook trots op zijn is het feit dat momenteel nog hard gewerkt wordt aan een mobiele versie van de nieuwe site. Gezien het karakter van MobileCowboys is het natuurlijk vanzelfsprekend dat we ook ervoor zorgen dat de site op mobiele toestellen goed te bezoeken zal zijn. Binnenkort verschijnen er twee Mobiele versies. Een geoptimaliseerde site speciaal voor mobiele browsers en daarnaast ook een mobiele (downloadable) MC applicatie met specifieke content die alleen daar te vinden zal zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.