Nieuws
21 augustus 2010 - Ron Smeets

Mobile World Congress vanaf 2013 mogelijk in Amsterdam

Sinds 2006 wordt het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona gehouden. Daarvoor was Cannes in Februari jarenlang dé place to be als je de toestellen en andere mobiele gadgets en applicaties van de komende 6 tot 18 maanden wilde bekijken.

Vanaf 2013 gaat het Mobile World Congress waarschijnlijk weer verhuizen en de kans bestaat dat het event voor vier jaar naar Amsterdam komt.

Op zich erg handig en lekker kortbij, maar het weer in de maand Februari is hier natuurlijk een stuk minder prettig dan in Barcelona. Andere steden die zich gemeld hebben om het MWC van 2013 t/m 2017 te kunnen organiseren zijn Keulen, Parijs, München en Barcelona zelf. De 'winnaar' wordt medio 2011 pas bekendgemaakt. Mmmh, ik hoop eigenlijk wel dat ze in Barcelona blijven. De trip naar het MWC is elk jaar al duur genoeg maar in de Catalaanse hoofdstad is het eten en dergelijke nog prima te betalen. Van Parijs en Milaan kun je dat niet bepaald zeggen en zelfs Amsterdam is duurder.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.