Nieuws
15 februari 2010 - Ron Smeets

Mobile World Congress van start

Vanochtend was het dan zover. De officiele start van het Mobile World Congress in Barcelona. Anders dan in vorige jaren werd de (toestel) kick-off dit keer verzorgd door Nokia. Zij schitteren namelijk door afwezigheid.

Hoewel, Nokia heeft het ONCE gebouw aan de overkant van de FIRA Montjuic afgehuurd waar de Finnen hun eigen evenementje organiseren. Zonder grote toestelaankondigingen, dat wel.

Ons officiele programma, na de pre-show presentaties van van Sony Ericsson (zie ook ons videoverslag) en Samsung op de zondagavond, begon met een persontbijt met Samsung Benelux. Daar kon ik even spelen met de eerste Bada Smartphone van de Koreaanse fabirkant. Het filmpje daarvan komt in de loop van de dag online.

De komende uren en dagen wordt het voor Cowboys Lars, Carl, Joran en ondergetekende rennen, springen, vliegen en af en toe stilstaan om zoveel mogelijk nieuwe toestellen uit te proberen en op de gevoelige plaat vast te leggen ;-) Daarnaast zullen we de komende dagen en uren ook regelmatig video updates posten. Stay Tuned dus!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.