Nieuws
25 januari 2011 - Ron Smeets

Mobile World Congress niet naar Amsterdam

Binnenkort maakt de GSMA bekend waar het Mobile World Congress (MWC) van 2013 tot 2017 gehouden zal worden. Enkele maanden geleden stelden zes Europese steden zich kandidaat. Amsterdam was daar een van. Onze hoofdstad moest concureren met Keulen, Milaan, Parijs, München en Barcelona (waar het MWC sinds 2006 al plaats vindt)

Hoewel dus nog niet bekend is welke stad het MWC vanaf 2013 mag gaan organiseren, en zich vijf jaar lang de Mobiele Hoofdstad van de wereld (Mobile World Capital) mag noemen, heeft de GSMA vandaag de lijst met kandidaten wel al ingekort, zo meldde Tweakers eerder deze middag al. Amsterdam en Keulen zijn al afgevallen.

Op de website van de GSMA is de beslissing ook te lezen. Er worden, natuurlijk, geen details gegeven waarom Amsterdam en Keulen afgevallen zijn. Het enige wat de GSMA meldt is dat de bids van de overgebleven vier steden elk van 'uitzonderlijke kwaliteit' zijn en dat het nemen van een beslissing over welke stad het MWC toegekend krijgt erg moeilijk zal worden. Mmmh, niet echt een verrassende mededeling ;-) De defintieve keuze wordt medio dit jaar (2011) verwacht.

Voor Nederland, en Amsterdam in het bijzonder, is het natuurlijk jammer dat het Mobile World Congress niet naar hier komt. Elk jaar, in februari, reizen tienduizenden mensen naar, nu nog, Barcelona voor het MWC. Daarbij zijn overigens geen 'gewone consumenten', voor zover ik daarvan mag spreken. Het Mobile World Congress is een telecom vakbeurs waar alleen telecom professionals, analisten en pers 'mogen komen' ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.