Nieuws
21 februari 2009 - Chris Bannink

Mobile World Congres; persmomenten in beeld

Alle foto's nog eens terugkijkend na een week Mobile World Congres, vallen me de vele foto's van persconferenties en briefings op. Bekijk de foto's die ik niet geplaatst heb bij de diverse eerdere postings. Voor mij was het een ervaring. De foto hieronder is van de Sony Ericsson persconferentie in club Opium op zondagavond. Een lange rij genodigde pers is aanwezig. Eerst keurig met een glaasje bubbels in de hand en luisterend naar het verhaal op het podium met mooie slides.

Als na afloop een plexiglazen stolp met de Idou in de zaal wordt onthuld, gaan de (vooral) mannelijke fotografen allemaal beserk. Ouderwets ellebogenwerk moet zorgen voor een goed plaatje. Ik verlies mijn cameratas in het gedrang. 15 jaar rugby ervaring komt van pas...

Hieronder de plaat van wachtende journalisten voordat de deuren opengaan van Opium. Helemaal links staat Mobilecowboy Ron.

P1000128 

...en de perspresentatie van Sony Ericsson met o.a. de W995P1000156

...En de onthulling van de nieuwe geintegreerde Sony Ericsson strategie: Entertainment Unlimited

...en nog een paar foto's van de Idou 12.1 MP camphone gekte

...en op maandag de LG perspresentatie. Ik heb geleerd direct op de eerste rij te gaan zitten. Ik ben de enige westerse journalist op de eerste 3 rijen tussen allemaal Aziatische. Een uitpuilende zaal met naar chatting >500 persmuskieten bevolkt de zaal. De CEO van LG opent de pressco door met zijn watchphone even met zijn collega CEO van Microsoft Steve Ballmer te bellen. Applaus van de journalisten!

Hieronder een paar plaatjes waarin LG laat zien dat ze 'echt intuitief' aplicaties voor hun mobieltjes hebben gemaakt, gebasseerd op de echte wereld: Adressen via de Rolodex, Muziek via de ouderwetse radio, de tijd via een klok waarbij je de wijzers (ook) met je vingers gelijk kunt zetten. 

P1000199.

Vanaf 4 uur maandagmiddag begint Mobile Monday Barcelona, omdat het de wereld finale van de Mobile Peer Award is, ook wel Global Monday gedoopt. Er is opvallend weinig pers aanwezig. Hier een kijkje in de zaal, die rond half vijf bomvol komt te zitten.

Gedurende de hele week is het mediacenter de centrale plaats waar we het meeste onze blogs maken. Tientallen PC's en ruimte voor laptops met supersnelle verbindingen waar je makkelijk een paar gig TV beelden kunt uploaden. Enkele keren vallen een dozijn PC's uit door stroomstoring. Jammer dat door alle PC's en mensen de temperatuur binnen het mediacenter permanent boven de 25 graden is.

...en ook de T-Mobile pressco is zeer geordend. Beste vraag van de journalisten: gaat T-Mobile ook Skype voorinstalleren op hun mobieltjes. Volgens de CEO doen ze dat niet omdat het geen goede 'user experience' heeft. Schamper gelach in de zaal.

Ook woensdag de Microsoft perslunch met uitleg van Windows Mobile 6.5 voor de Nederlandse pers. Ik ben slechts met een handjevol collega's aan de tafel die gedekt is voor ruim 30 personen. De kwaliteit van presentatie en voedsel is overigens prima. Savonds is er een tapas borrel van Microsoft.

Acer maakt er ook een mooi feestje van in Casa Battlo, een Gaudi paleis van buiten, van binnen (eerste keer dat ik er binnen was) een kaal wit kantoorpand. De persconferentie valt tegen. Behalve nieuw op de mobiele markt zijn ze ook nog onwennig in persconferenties voor de mobiele (blog)pers.

Het diner na afloop in de kelder van Casa Battlo maakt veel (?) goed. Hieronder de tafel met enkele Mobile/Dutch Cowboys.

Ook maken we de hele week Video opnamen, onder andere voor MobileCowboys, maar ook voor TV Limburg waar MC Ron inmiddels een eigen rubriek heeft. Hij spreekt per telefoon live in de uitzending vanaf het congres. Hieronder maken we opnamen aan zee voor ons appartement (!) voor waterdichte camera's van Olympus en Sonim. Na enkele opnames blijkt dat de mobieltjes duur betaald worden, want de Sonim wordt permanent in beslag genomen door de zee, ondanks verwoedde zoekpgingen van MC Tom die het koude water trotseert...

Als afsluiting -beetje off topic, maar omdat het zo'n mooi plaatje is- de zons ondergang gezien voor ons appartement dat we o.a. bevolken met Mobile/Dutch cowboys, The Next web en GSM helpdesk. 

Over de auteur: Chris Bannink