Entertainment
14 maart 2007 - Menno Hoekstra

Mobile Video Facts

Alex Vorbau een researcher and developer bij HP heeft onlangs een klein onderzoek gedaan naar mobile video. Hieruit zijn een aantal feiten naar voren gekomen over het gebruik ervan.

Zijn onderzoek bestond uit 28 personen, met een leeftijd tussen de 14 en 47 jaar, die gedurende 3 weken een mobiel apparaat kregen waarmee video’s afgespeeld konden worden.

Komedie doet het goed. Bijna iedereen die mee deed aan het onderzoek keek voornamelijk komedie en dan vooral tekenfilms zoals Southpark, Simpsons en Family guy.

Tussen de 15 en 20 minuten, hierna kregen mensen last van hun armen van het vast houden van het apparaat.

Er is grote onduidelijkheid in het publiek tussen de verschillende formats van de filmpjes. Welke kunnen nou wel gedraaid worden op mijn b.v PSP en welke op mijn iPod Video. MP4, MPEG-2, H.264, Motion JPEG streaming flash, etc mensen weten vaak niet wat het verschil is.

Mobile video wordt vaak gebruikt in bed. Opvallend (volgens Alex) was dat veel mensen juist in bed gebruik maakte van mobile video voor het slapen gaan om nog even te ontspannen.

Zoeken naar content is leuk. Veel mensen vonden het leuk om naar content te zoeken via b.v iTunes, Limewire en BitTorent.

ik kan mezelf ook wel terug vinden in deze uitkomsten. ik kijk vaak komedie series / filmpjes op mijn PSP en kijk meestal rond de 20 minuten en niet langer, ook omdat ik anders mijn station mis :-)

Voor de eind presentatie van het onderzoek

Klik HierGerelateerde links:
PSP Firmware 3.0 handleiding en Remote Play demo
Eerste foto's van PSP met GPS
PSP downgrader voor Firmware 1.5 naar 1.0
Scary Movie 4 eerst op je iPod Video
Eerste 'echte' Video iPod foto?!
Video kijken op non-video iPod's
MSN Video Service voor Mobile devices
Over de auteur: Menno Hoekstra