Entertainment
10 mei 2010 - Ron Smeets

Mobile Unconference voor App ontwikkelaars

Vrijdag 21 mei wordt in Rotterdam een Mobile Unconference voor applicatie ontwikkelaars gehouden, feitelijk 'n informele bijeenkomst met een open en voor iedere deelnemer toegankelijk presentatieplatform.

Volgens de organisatoren zal bij deze 'unconference', in tegenstelling andere bijeenkomsten voor mobiele applicatie ontwikkelaars, de nadruk NIET liggen op marketing, pitches en verkoop, maar puur op het ontwikkelen van nieuwe applicaties.

Tijdens deze unconference bespreken ontwikkelaars, ondernemers, start-ups en bedrijven op een laagdrempelige manier de nieuwste trends op het gebied van mobiele software. Deelname kost slechts 25 Euro en daarbij is ook nog een hapje en een drankje inbegrepen. Op de lijst van sprekers prijken onder andere namen van Microsoft, het Duitse Scoreloop, My Stopbuddy en Zeemote. De dag start om 10u00 en het programma duurt tot ca. 18u00. Als locatie is gekozen voor De Machinist aan de Willem Buytewechstraat nummer 45 in Rotterdam.

De organisatie is in handen van Mobilegamesblog, de Rotterdam Media Commission, Joris Verbogt van Mangrove, Codeglue en Syntens. Meer over de organisatoren:

- Ondernemersnetwerk Syntens is vorig jaar begonnen met het organiseren van Unconferences. Zij zagen de trends in de nieuwe markt van mobile applicaties. Trends als het wegvallen van de tussenhandel, waardoor downloadkosten veel lager worden. Maar ook de nieuwe transparantie en openheid van de markt voor kleine ontwikkelaars, waardoor nieuwe successen te behalen zijn. Daarnaast brengt deze nieuwe markt nieuwe vraagstukken mee voor developers, zoals ‘hoe blijf ik opvallen tussen de duizenden apps?’ en ‘hoe verdien ik er geld mee?’. “Er is veel onontgonnen terrein in deze nieuwe industrie. Door informeel ervaringen met elkaar te delen vinden we sneller het pad”. - Michiel Poppink, adviseur bij Syntens

- Mobilegamesblog is een van de grootste nieuwsbronnen op het gebied van mobile games en applicaties. “Internationaal, maar ook nationaal maakt de mobile development industrie een enorme groei door. Juist in deze tijd is het handig dat mobiele ontwikkelaars elkaar leren kennen en van gedachten kunnen wisselen. Nederland is altijd een kennis economie geweest en zal dat zeker moeten blijven” - Arjan Olsder, Chief Editor MobileGamesBlog en blogger hier bij MC ;-)

- De Rotterdam Media Commission is opgericht om de mediasector in Rotterdam te versterken door kenniscirculatie en innovatie te stimuleren. “Een zichzelf steeds innoverende stad als Rotterdam is inspirerend voor de nieuwe media, die ook steeds blijft ontwikkelen. Wij zijn ook leidend op het gebied van augmented reality apps. We zijn blij om bezoekers en sprekers op deze internationale conferentie te verwelkomen in stad die altijd zijn deuren heeft opengezet voor de hele wereld!” – Hedi Legerstee, Commissioner Gaming & Interactive Media, Rotterdam Media Commission

- Joris Verbogt van internetbedrijf Mangrove is specialist op het gebied van iPhone development en de vertaling van website ontwikkeling naar applicatie ontwikkeling.  “Als je op zoek bent naar een bijeenkomst van enthousiaste mensen die met elkaar discussiëren over mobiele technologie, zonder de marketing blaat eromheen, dan is dit iets voor jou. Geen eenrichtingsverkeer, het gaat om jou. Jij hebt iets te vertellen!” - Joris Verbogt, Chief Developer, Mangrove

- Game development studio Codeglue heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van games en applicaties en heeft daarvoor grote prijzen gewonnen. “De nieuwste generatie smart phones, mobiel internet en social platforms, ze bieden ontwikkelaars allemaal enorme kansen om zich een plekje in deze markt te veroveren. Tijdens de Unconference bijeenkomsten kunnen ontwikkelaars sparren over de nieuwste trends, ontwikkelingen en ideeën. Mis het niet!” - Peter de Jong, CEO Codeglue

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.