Entertainment
04 december 2008 - Ron Smeets

Mobile TV op elk WinMobile toestel

Ondanks dat KPN ons anders wil doen geloven slaat Mobiele TV nog niet echt aan bij ons. Deel van het probleem zou kunnen liggen bij het feit dat er momenteel precies twee toestellen in de winkels liggen die geschikt zijn voor de ontvangst ervan.

Het Chinese Permian werkt momenteel aan een Bluetooth Mobile TV Dongel, de MOBView, waarmee je elke Windows Mobile Smartphone, mits voorzien van Bluetooth, geschikt maakt voor de ontvangst van Mobiele TV.

Letwel: je zult natuurlijk nog steeds een abonnement moeten afsluiten om het daadwerkelijk te kunnen bekijken (hier in Nederland althans). Hieronder staat een ruim vijf minuten durende videodemo van de Beta versie van de MOBView.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.