Entertainment
27 september 2011 - Ron Smeets

Mobile Social Networking via de Atlantische Oceaan

In deze tijd van Social Networking, Mobile Messaging en de Digitale (Mobiele) Snelweg viel mijn oog vanochtend op een bijzonder berichtje over een compleet andere vorm van 'Mobile Social Networking' ;-))

Harold Hackett heeft sinds 1996 namelijk zo'n 4800 flessen in de Atlantische Oceaan gegooid, vanaf de kust van Edward Island in Canada. In die flessen zat een fluoriserend briefje met zijn contactgegevens. Inmiddels heeft hij, per post, al meer dan 3000 'antwoorden' ontvangen.

Uit de reacties blijkt dat zijn 'flessenpost', die hij voornamelijk bij zuid- of zuidwesten wind in de Oceaan gooide, bijna overal ter wereld, langs de kusten van de Atlantische Oceaan, teruggevonden is. Hackett ontving brieven uit Afrika, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Florida, ierland, Noorwegen, de Bahama's en ook Nederland.

Een hele bijzondere, en ouderwetse, manier om je Sociale Netwerk op te bouwen ;-) Behalve de reacties op zijn 'flessenpost' ontvangt hij inmiddels van een groot aantal van zijn nieuwe vrienden ook kerst- en verjaardagskaarten. Meer over Hackett's passie voor deze bijzonder manier van Mobile Messaging kun je hier lezen. Daar staat ook een leuk filmpje over Hackett.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.