Entertainment
25 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobile sightseeing als toeristische trekpleister

De Schotse stad Edinburgh wil nog voor het volgende zomerseizoen toeristen gaan trekken door mobiele sightseeing tours te gaan aanbieden.

Toeristen die van plan zijn, of er over denken, om Edinburgh te gaan bezoeken kunnen zo op voorhand de reis plannen of hun keuze bepalen.

Natuurlijk hopen de initiatiefnemers dat de tours zo interessant gevonden worden dat er ook daadwerkelijk meer reizigers de weg naar Edinburgh zullen vinden.

Behalve visuele rondleidingen en informatie kan de (toekomstige) bezoeker van de stad ook via SMS op de hoogte gehouden worden van komende en lopende activiteiten, festivals, exposities en andere evenementen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.