Nieuws
25 september 2007 - Chris Bannink

Mobile Monday; The place 2b!

Gisteren werd de tweede aflevering van Mobile Monday (door de incrowd Momo genoemd) gehouden. Ditmaal in discotheek Odeon te Amsterdam waar meer mensen in kunnen dan in De Rode Hoed.

Het evenement is een must see geworden voor alle professionals in de mobiele industrie, en dus ook voor allen die die professionals willen ontmoeten (kom op sponsors!).

Het thema was mobile communities. Raimo van der Klein trapte af met een goede inleiding over het thema. De tweede spreker was Giles Richter, CEO van Mowave. Mowave heeft net de Self Central service gelanceerd in Nieuw Zeeland en is genomineerd voor een Meffy Award in de categorie 'Communities & User Generated Content'. Leuk concept hoewel het wat academisch werd gepresenteerd. Persoonlijk vind ik het jammer dat dit Vodafone branded is en dus een walled garden. Maar ja, Open Mobiel Internet krijgt nu een vlucht in Nederland en Nieuw Zeeland zal nog even op zich laten wachten.

Dan kregen vier mobiele startups de kans zich in 90 seconden te presenteren. Behalve exposure konden ze 3 toegangsbewijzen voor het uitverkochte Picnic event winnen, beschikbaar gesteld door LogicaCMG en een boek van Tommi T. Ahonen.

De startups waren Mobymedia, Kimia, Farcast van TNO en Navbal. Het publiek koos als duidelijke winnaar Navbal.

Over o.a. Navbal en over dé spreker van de avond Tomi T. Ahonen wil ik in latere postings nog wat melden.

Kortom het was weer een "must see" voor de mobilista's.Gerelateerde links:
Tweede Mobile Monday vanmiddag van start
90sec: een pitch platform voor mobile startups
Mobile Monday Part Deux 24 september
Presentaties en verslagen van de eerste Mobile Monday
Succesvolle eerste editie Mobile Monday
Nieuw Event gelanceerd: Mobile Monday
Over de auteur: Chris Bannink