Nieuws
26 januari 2011 - Richard Otto

Mobile Media & Marketing Awards 2011: de winnaars

Gisteren werd voor de eerste keer de Mobile Media & Marketing Awards gehouden.  De door Telegraaf Media en Mobile Generation georiganiseerde ‘MMMA’  is een evenement bedoeld om het mobiele kanaal als alternatief op de kaart te zetten door toonaangevende en effectieve mobiele campagnes en initiatieven te belonen met een prijs. Tijdens het ‘MMMA’ evenement werd de ‘best mobile practices’ gepresenteerd en beoordeeld in vijf categorieën: Beste Mobiele Website, Beste Mobiele Applicatie, Beste Mobiele Tablet Applicatie, Beste Mobiele Advertising Campagne en Mobile Marketeer of the Year. Ook wordt er een Publieksprijs uitgereikt voor Beste Mobiele Toepassing.

Het uitstekend georganiseerde evenement werd met circa 200 aanwezigen als een succes gezien worden. De introductie met een lawine van cijfers hoe snel mobile marketing groeit was voor mij iets te veel van het goede. Veel cijfers waren al bekend en met wat minder cijfers was het ook wel duidelijk: 'Mobile Marketing is Booming'.

Het was goed te zien dat de organisatie hebben veel tijd in dit evenement gestoken, al was het niet verkeerd geweest om van te voren alle mobile marketing bureaus  een email te sturen of zij een campagne of app hebben om die ze willen nomineren. Sterker nog: veel mobiele partijen wisten niet eens dat dit evenement georganiseerd werd.

Dit had een positief effect gehad om dit evenement op een hoger en breder gedragen niveau te krijgen. Toch hulde aan de organisatie dat zij in dit gat zijn gesprongen. Het IAB, MWG, Mobile Monday of  een andere reeds bestaande Media belangenorganisatie had dit eerder naar zich toe moeten trekken.

De genomineerden en winnaars per catergorie:

Beste Mobiele website: NS, KLM, TVGids.mobi
Winnaar: KLM

Beste Mobiele applicatie: Spotify, Hyves, Kieskeuring, Appie AH, Nike
Winnaar: Albert Heijn

Beste tablet applicatie: Nu, Telegraaf HD, Autoweek
Winnaar: Autoweek

Beste mobiele campagne: KWF, Audi, Centraal Beheer Achmea,
Winnaar: Audi

Mobile Marketeer of the year: KLM, Rabobank, Nike
Winnaar: Rabobank


Publieksprijs: Hyves, Buienradar, NS Reisplanner
Winnaar: Buienradar

 mobileaward

Over de auteur: Richard Otto