Nieuws
11 oktober 2006 - Redactie MobileCowboys

Mobile internet nog nauwelijks gebruikt

HotSMS vroeg 2.900 personen in de leeftijd van 15 - 30 jaar of hun mobiele telefoon beschikt over de juiste instellingen voor het ontvangen van mobiele content (bijvoorbeeld logo’s, ringtones, video’s ,games). In technische termen Wireless Application Protocol, kortweg WAP, genoemd. Van de ondervraagden heeft weliswaar 68% de juiste instellingen in de mobiele telefoon, maar slechts 34% maakt hier actief gebruik van.

Logo’s & ringtones worden nog steeds het meest gedownload op de telefoon (15%). Slechts 4% download mobiele games en van alle respondenten leest en verstuurt 4% hun email per mobiel. Twee derde gebruikt zijn Internet instellingen (nog) niet.

Van alle mobile internet gebruikers geeft 55% aan dat zij de portals van de operators (I-mode, Vodafone Live, T-zones, Orange World en Telfort) bezoeken en 45% surfen dus naar andere sites (buiten de opertor portals). Deze trend is te verklaren doordat steeds meer adverteerders en dienstverleners een mobiele website starten die buiten de operator portals vallen. Ook de introductie van domein extensie .mobi draagt daar hier aan bij.

Veel nieuwe diensten, gebruikersgroep groeit gestaag

Er worden regelmatig nieuwe mobiele diensten geïntroduceerd waarbij het van belang is om de juiste internet instelling in de telefoon te hebben. Recentelijk werden bijvoorbeeld een aantal nieuwe films uitgebracht waarbij er ook mobiele websites werden gelanceerd voor het bekijken van de trailer of ophalen van andere content. Op basis van bovenstaande onderzoeksresultaten kan worden geconcludeerd, dat de meerderheid van de mobiele telefoons weliswaar geschikt is voor deze toepassing, maar dat er toch nog een grote groep mensen nog niet zover is dat ze dit ook actief gebruiken.Gerelateerde links:
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Nokia N80 Internet Edition boordevol software
Proximus introduceert flatfee mobile internet
Mobiel- en vast internetgedrag gelijk
T-Mobile komt met onbeperkt mobiel internet
W3C start Mobile Web Initiative
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl