Nieuws
29 augustus 2006 - Redactie MobileCowboys

Mobile Guide Succes op Lowlands

Het programma overzicht van Lowlands op je mobiele telefoon. Door een simpel smsje te sturen met LOWMAP naar 4443 ontvingen Lowlands-bezoekers de complete line-up, biografieën van artiesten, een plattegrond van het festivalterrein en een game op hun mobiel. Maar liefst 11.300 van de in totaal 50.000 bezoekers hebben een sms gestuurd, waarmee de launch van deze mobiele applicatie een groot succes mag worden genoemd.

De kosten voor het downloaden van de Mobile Guide bedragen niet meer dan het reguliere SMS tarief plus de kosten van het dataverkeer. De Mobile Guide is geschikt voor zo’n 160 verschillende soorten toestellen, mits deze over een kleurenscherm beschikken. Op Lowlands beleefde de Mobile Guide z’n kick off; het was de eerste keer dat deze software applicatie bij een grootschalig evenement werd ingezet. De Lowlands Mobile Guide werd gesponsord door Nokia, SNS bank en Grolsch.

De Mobile Guide is bedacht en ontwikkeld door The Saints Content Creators, en wordt gedistribueerd door Mobi, onderdeel van de Foreign Media Group. Jan Maarten Groen van Mobi ziet in de grote respons een bevestiging van het enorme potentieel van deze nieuwe mobiele applicatie, en zegt veel interesse vanuit verschillende branches te hebben ontvangen voor de Mobile Guide. Mobi richt zich op het ontwikkelen, produceren en distribueren van mobiele concepten.Gerelateerde links:
Camphone stadsgids
Bellend door het museum
Gebruik MMS in Engeland fors gestegen
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl