Entertainment
02 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobile Gaming gaat nu pas echt 'los'

Toevallig had ik vrijdag nog een discussie met enkele collegas over de 'evolutie' van spellen op mobieltjes. Daarbij was onze conclusie dat de meeste games tegenwoordig standaard bij een smartphone geleverd worden al meer mogelijkheden hebben en grafisch een stuk gedetailleerder zijn dan de PC CD-rom versie's van enkele jaren geleden.

Nu wil het toeval dat de BBC zaterdag een uitgebreid artikel puliceert over hetzelfde onderwerp. Ook zij concluderen dat mobile games inmiddels het nivo van Snake en Reversi (voor de oude Nokia gebruikers onder ons) al lang ontstegen zijn.

Thor Gunnarsson van Ideaworks3D beweert zelfs dat dit pas het begin is en dat mobile gaming binnenkort ook compleet met 3D graphics en fullmotion animaties mogelijk wordt. Uiteindelijk zal dankzij de snellere 3G netwerken ook real time-, online- en multi-player gaming de normaalste zaak van de wereld worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.