Entertainment
11 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobile gaming gaat binnenkort echt 'los'!

Dit is althans de conclusie die een Amerikaanse onderzoeker trekt naar aanleiding van de groei die mobiele games de afgelopen 12 maanden hebben doorgemaakt.

In Augustus telde de VS 112 miljoen mobiele bellers met toestellen die geschikt waren om mobiel te gamen. Ruim 63 miljoen van hen speelde daadwerkelijk mobiele spelletjes. De meesten deden dat met pre-installed games, maar 16 miljoen gebruikers speelden zogenaamde betaalde spellen.

De verwachting is dat de gaming industrie op zeer korte termijn groots zal gaan uitpakken op het mobiele vlak en dat de omzet, die in 2003 nog 41 miljoen dollar bedroeg uiteindelijk zal groeien naar 1 miljard in 2009.

Wat opvalt is dat, in tegenstelling tot PC- en Console gamers, 50% van de mobiele gamers vrouwen zijn. Daarnaast is de mobiele gamer gemiddeld ook ouder is dan zijn 'PC variant'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.