Entertainment
20 november 2005 - Ron Smeets

Mobile Game Communities groeien

Providers van mobiele games werken momenteel hard aan de ontwikkeling en het uitrollen van games die, net als online het geval is, game communities creeren. In plaats van de internetterminal wordt er bij de mobile game communities natuurlijk gebruik gemaakt van Smartphones en PDA's.

De mobiele providers denken dat 'virtual community gaming' uiteindelijk goed kan zijn voor een jaarlijkse wereldwijde omzet van meer dan een miljard dollar.

Virgin Mobile is een van de eerste providers die een deal gesloten heeft met game-producent Motrcity om games te gaan aanbieden die geschikt zijn om 'mobiel-online' met meerdere gamers te spelen.

PhysOrg heeft hierover een diepgaand artikel gepubliceerd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.