Accessoires
08 oktober 2015 - Ron Smeets

Mobile Dock schakelt mobiele gesprekken door naar je draadloze thuistelefoon

Gigaset onthulde een maand geleden haar eerste drie smartphones. Het merk is natuurlijk vooral bekend van de (draadloze) thuistelefoons en het feit dat ze nu ook (weer, als je de vroegere 'Siemens periode' nog meetelt) in de smartphone markt stappen was op zich wel verrassend

Vandaag onthulde Gigaset de Mobile Dock. Daarmee worden in en om het huis binnenkomende gesprekken op je smartphone automatisch doorgeschakeld naar je draadloze DECT handset. Dat klinkt als een handige feature, zeker ook omdat Mobile Dock meteen ook een oplader is, maar bij nader inzien kleeft er ook wel een klein nadeel aan.

Natuurlijk is het leuk dat je met de kwaliteit van DECT smartphone gesprekken kunt voeren, maar als je zelf vervolgens met je smartphone wilt bellen dan zul je hem wel weer even los moeten koppelen van de Mobile Dock. Uitgaande gesprekken via de DECT handset lopen namelijk niet via de gekoppelde smartphone.

Overigens is de Mobile Dock niet alleen bedoeld voor gebruik in combinatie met Gigaset smartphones. Hij werkt ook met alle andere smartphone merken en modellen zoals de iPhone's en Samsung Galaxy's. Dat wil zeggen; er komt een Android versie die vanaf nu voor 60 euro in de winkels ligt. Het iPhone model komt eind oktober op de markt en is, uiteraard (wan een Apple Accessoire ;)), 10 euro duurder.

Volgens Gigaset is de Mobile Dock ook ideaal voor gebruik in huizen waar je met je smartphone niet overal goed bereik hebt. Nee, het is geen netwerkversterker zoals Vodafone die bijvoorbeeld verkoopt, maar het is de bedoeling dat je de Mobile Dock dan op een plek neerzet waar het mobiele bereik wel al goed was.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.