Nieuws
23 juli 2018 - Ron Smeets

Mobile Cowboys nieuwsoverzicht week 29 Nog steeds updates voor de S6 (Edge) en prettig geprijsde Hauwei P smart+

Toffe specs en een nog toffer prijskaartje

Deze week presenteerde Huawei de opvolger en grotere broer van de Huawei P smart, de P smart+. Dit toestel zal worden voorzien van een 6.3 inch FullHD+ scherm met een notch. Qua uiterlijk lijkt dit toestel op een kruising tussen de P20 en de Honor 10 van Huawei. De specs van het toestel zijn veelbelovend voor het gepresenteerde prijskaartje, zo zal de P Smart+ beschikken over een 2.2GHz octa-core Kirin 710 processor met 4GB RAM, een standaard opslagcapaciteit van 64GB die uitbreidbaar is middels een micro sd kaart (ook te gebruiken voor een 2e sim) tot 256GB. Zowel aan de voor- als achterzijde van het toestel is een dual camerate vinden. Deze zijn een 24 + 2 megapixels met f/2.2 diafragma (voorzijde) en een 16 + 2 megapixel f/2.0 variant aan de achterzijde. Een goede vraag bij dit toestel is wel of de accu van 3340mAh genoeg is voor een dergelijk toestel met een 6,3 inch scherm, dit zal met testen duidelijk worden.

De camera's zullen ook beschikken over super slowmotion zoals we dit al eerder zagen bij Sony en Samsung toestellen. De P20 (pro) beschikte ook al over deze functie echter werkte deze niet zo lekker dan bij de concurrenten. Wellicht is dit de reden dat ze hebben gekozen om bij dit toestel de super slowmotion op 480fps te gebruiken in plaats van de 960fps. In een donkere omgeving moet de camera van de Huawei P Smart+ zeer goed kunnen presteren echter is dit ook een testpuntje.

Zoals gezegd zal dit toesten over een zeer vriendelijk prijskaartje beschikken, enwel eentje van 349 euro. Dit is ongeveer een derde van de vermoedelijke aanschafprijs van de nieuwe Note 9. Nu zal dit toestel zeker niet beter presteren dan de High end concurrenten echter zal het zeker een slimme keus zijn qua prijs/kwaliteit verhouding.

Samsung en de Consumentenbond

Een tijd geleden adviseerde onze vrienden bij de Consumentenbond om de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer te kopen vanwege de aflopende tweejarige updategarantie van Samsung en dat hierdoor de toestellen onveilig zouden kunnen worden. Nu bleek dat dit advies waarschijnlijk niet gebaseerd was op echte kennis, Samsung leverde dit jaar nog regelmatig beveiligingsupdates voor de S7 (edge), zelfs na maart. Hierbovenop kwam Samsung ook nog met beveiligingsupdates voor de S6 Edge uit 2015! Hieruit blijkt dat fabrikanten ook oudere toestellen zo goed mogelijk up to date proberen te houden en dat toestellen langer ''veilig'' zijn dan luidkeels geroepen wordt door bijvoorbeeld een Consumentenbond. Zoals al vermeld in het daadwerkelijke artikel gaf ik aan dat er wel nog een tal fabrikanten zijn die het een stuk beter moeten gaan doen met betrekking tot deze beveiligingsupdates en bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar hoe Nokia dit tegenwoordig doet, het bewust gebruiken van de Pure Android versies zodat updates vrijwel direct na de uitrol beschikbaar worden.

Het is maar de vraag of Samsung deze visie volledig zal adopteren, al ga ik hier niet van uit, Samsung heeft hiervoor te veel eigen software op hun toestellen en daarnaast zal er nooit afscheid genomen worden van de eigen Experiance UI.