Nieuws
30 juli 2009 - Ron Smeets

Mobile Cowboys iPhone App gaat als een speer

Gisteren was de officiele lancering van de Mobile Cowboys iPhone App (iTunes link). We hebben er samen met Dutch Cowboys en -Cowgirls voor gekozen om één gezamenlijke, gratis, applicatie te laten ontwikkelen, Dutch Cowboys genaamd (naar ons 'moeder blog'). Dat is makkelijker voor onze lezers en maakte het proces van goedkeuring door Apple ook ietwat eenvoudiger (geen drie nagenoeg dezelfde Apps die aangeboden worden, maar 'slechts' eentje).

De eerste reacties op onze iPhone App zijn overwegend positief. Vooral de optie dat er nu ook (weer) op artikelen gereageerd kan wordt gretig gebruikt. Dit kun je zien aan het iPhone icoontje dat telkens bij een reactie verschijnt.

Ook uit het aantal downloads blijkt dat de gemiddelde Nederlandse iPhone bezitter, en Mobile Cowboys lover ;-), onze applicatie zeer op prijs stelt. Binnen 24 uur na de officiele lancering stond de App namelijk al op de 12e plek in de Top 25 van Gratis Applicaties (30-07, rond 15u00). Inmiddels (16u30) is hij alweer doorgestegen naar nr 11. Daarnaast hebben ook diverse media de lancering al opgepikt. Enkele voorbeelden daarvan zijn de berichten op GSM Helpdesk, PortableGear en Connexie.

Overigens viel het sommige lezers al op dat de release datum die in de App Store gecommuniceerd wordt 22 Mei van dit jaar is. Dat heeft te maken met het moment waarop de eerste versie bij Apple ter goedkeuring aangeboden werd. Natuurlijk zijn we nog steeds benieuwd naar jullie reacties en hopen we ook snel in de Top 10 te staan, met nummer 1 natuurlijk als ultieme doel ;-)) MC-iPhone-App-Artikel-Reageer

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.