Nieuws
15 augustus 2012 - Ron Smeets

Mobile Cowboys en ik; een 'dipje' na ruim zeven jaar

Soms kom je tot de ontdekking dat hetgeen je al jaren vol passie doet niet meer zo gaat als je dat zelf graag zou willen. De afgelopen twee maanden zal het jullie niet ontgaan zijn dat mijn bijdrages op Mobile Cowboys, waar ruim 90% van alle content door mijzelf geschreven wordt, veel onregelmatiger verschenen dan in de maanden en jaren daaraan voorafgaand.

Ik heb in deze periode enkele malen geprobeerd mijn 'business as usual' werkzaamheden voor Mobile Cowboys weer op peil te krijgen. Dat lukte deels. Nu blijkt dus alweer bijna een week dat ik daar nog niet in geslaagd ben. Waar dat aan ligt? Daar heb ik de afgelopen periode meerdere keren over nagedacht en de enige conclusie die ik nu kan trekken is dat het een vorm van 'writers block' geweest is. 

Plat gezegd had ik er een beetje genoeg van. De meest recente 'blokkeerperiode' voelde ik de afgelopen zes dagen. Na een dagje Engeland (privé) ben ik letterlijk zes dagen offline geweest. Ik heb veel nagedacht en sinds dit weekend kreeg ik langzaam weer het gevoel dat ik mijn kindje, Mobile Cowboys, weer volop aandacht moet en wil geven. Daar gaan jullie in de komende dagen, weken, maanden en hopelijk jaren, weer van genieten. Althans, ik hoop toch dat jullie, de vaste en zeer welkome lezers van Mobile Cowboys, nog altijd kunnen genieten van de nieuwtjes, rare berichten en reviews die ik de afgelopen ruim zeven en een half jaar hier gepubliceerd heb. Dat zijn er inmiddels al meer dan 14.000.

Ten eerste moet ik mijn oprechte excuses aanbieden aan de prijswinnaars van de twee zomerprijsvragen die we  in juni en juli gedraaid hebben. Morgen (donderdag 16 augustus) zullen de drie winnaars van de Sony Xperia prijsvraag bekend gemaakt worden. Vandaag nog worden de drie prijzen (Lumia toestellen) verstuurd naar de winnaars van die prijsvraag. Door mijn perikelen van de afgelopen twee maanden is dat teveel vertraagd. 

Dan kan ik jullie ook melden dat tussen nu en de IFA, de volgende grote gadget beurs die voor eind augustus op de kalender staat, een aantal reviews gepubliceerd zullen gaan worden. Onder andere die van de Pureview 808, de HTC One S, Panasonic Eluga, Huawei Ascend P en natuurlijk ook nog de Samsung Galaxy S III en de Note 10.1. Er is weer meer dan genoeg leesvoer op komst dus! Ow, en natuurlijk zullen er ook weer wat nieuwe videoreports gemaakt gaan worden. Daarnaast zal de nieuwsvoorziening op sommige momenten, deels, ook door onze 'cowboys redactie' vanuit kantoor worden ingevuld. Dat gebeurde de afgelopen weken ook al en dat is voor mij een welkome extra hulp.

Kortom, ik heb de afgelopen twee maanden een beetje in een 'mobiele schrijversput' gezeten waar ik langzaam maar zeker weer uitgeklommen ben. Het laatste zetje hoop ik met dit artikel gezet te hebben. Op naar de volgende zeven en een half jaar vol met mobiel nieuws, reviews en andere leuke content! Mijn passie voor mobiele gadgets was, en is, nog altijd even groot maar die had zich de afgelopen maanden even verstopt ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.