Nieuws
09 juni 2010 - Ron Smeets

Mobile Cowboy weer helemaal fit

Bij hoge uitzondering even een off-topic artikel van mij. Zoals velen van jullie de afgelopen weken gemerkt hebben is de frequentie van het aantal (nieuws)artikelen een beetje achter gebleven bij wat jullie gewend zijn. In de afgelopen vijf jaar en vier maanden dat MC bestaat is dat eigenlijk nooit voorgekomen.

Natuurlijk lijdde dit de afgelopen dagen en weken tot (terechte) kritiek bij sommige lezers en daarom vind ik het ook niet meer dan normaal dat ik jullie even op de hoogte stel van de gewezen situatie die, hopelijk, inmiddels verleden tijd is.

MC wordt voor 90% gerund en onderhouden door één persoon. Dat resulteerde onlangs nog in de publicatie van mijn 10.000e artikel, ofwel een gemiddelde van ruim 5.3 berichten per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Daarnaast werden er sinds begin 2005 nog zo'n 2250 artikelen geschreven door een twintigtal vrijwillige bloggers met een passie voor mobiel (nieuws) maar die ook allen een fulltime job hadden en hebben.

Helaas heb ik de afgelopen zes weken enkele gezondheidsklachten ondervonden waardoor ik niet in staat was om elke dag (7 dagen per week) dezelfde productie te halen die jullie (terecht) van mij en MC gewend zijn. Ik ga niet in op de details maar wie mij op twitter volgt weet wel ongeveer wat er speelde. Zoals het zich er nu laat aanzien zijn die problemen (zo goed als) verleden tijd en kan ik in de loop van deze week weer voor de volle 150% aan de slag. De relatieve stilte op MC heeft absoluut niets te maken met mijn persoonlijke passie voor mobiel (nieuws) en de mobiele wereld. Die is onveranderd hoog. De reden dat er de afgelopen weken alleen nog maar HTC reviews online gekomen zijn is omdat Cowboy Martijn onze vaste HTC (Android) reviewer is. Hij heeft de Legend, Desire en Smart onderhanden genomen in de periode dat ik onder andere de SE X10, Vivaz, LG Mini (GD880), Nokia X6, HTC HD Mini en Samsung Armani zou doen. Sommige van deze reviews komen zeker nog onlne de komende weken (voor zover het niet mosterd na de maaltijd is) en er wordt ook alweer gewerkt aan nieuwe toestellen zoals de Nokia N8, Samsung Wave en de Sony Ericsson Xperia X10 Mini.

Ik vind het natuurlijk zelf ook jammer dat het de afgelopen weken zo gelopen is, maar soms heb je dat nu eenmaal niet zelf in de hand. Ik hoop dat jullie, de vaste lezers, begrip hebben voor de situatie zoals ik die hier geschetst heb. Verder kan ik alleennog maar zeggen dat er een aantal reviews aan zitten te komen en dat we ook weer bezig zijn met de voorbereiding van enkele leuke lezers acties zoals jullie die van ons in het verleden ook al met regelmaat gezien hebben.

P.S. De foto van mij bij dit artikel leek me, twee dagen voor de start van het WK Voetbal, wel actueel ;-))))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.