Nieuws
01 april 2010 - Martijn Derks

Mobile Convention Amsterdam

Vandaag zijn er een aantal Cowboys aanwezig in de Amsterdams beurs van Berlage waar de Mobile Convention Amsterdam vandaag plaats vind. We zullen vandaag proberen "live" te bloggen, vanaf dit event. Er zijn ongeveer 800 mensen die deelnemen aan dit event, en het is daarmee meteen het grootste Nederlandse event op dit gebied.

De ondertitel van het event is: "2010 wereldwijd het omslagpunt voor mobiel internet"  hopelijk krijgen we vandaag een goed beeld van de mogelijkheden die hier liggen voor markteting, operators maar ook voor de eindgebruikers. Van welke services kunnen we in de toekomst gebruik gaan maken? Later vandaag meer artikelen vanaf de MCA.

Eerste Keynote is van Russel Buckley van Admob. Google wil hen kopen omdat ze de grootste mobile adverteer zijn op de mobiele platformen, de Amerikaanse NMA moet nog besluiten of dit mag gaan plaats vinden. Ze verkopen 14 biljoen ads per maand, er is een partnerschap met meer dan 11.000 mobile sites. Het grote voordeel nu in tegenstelling tot enkele jaren geleden is dat het mobile internet vele malen sneller is geworden dan de oude GPRS netwerken. Mobile ads zijn begonnen met SMS, MMS, banners, Mobile video, en nu augumented reality, en nu natuurlijk in-games ads. dit alles is in 10 jaar enorm gegroeid.

Wil je live op de hoogte blijven van  Mobile Convention Amsterdam volg dan deze hashtag #mocoam op Twitter.

Over de auteur: Martijn Derks