Nieuws
01 maart 2010 - Richard Otto

Mobile Convention Amsterdam: Het nieuwe event over mobile

(Via: Jamila Valk, Dutchcowgirls)  Je kunt er niet meer omheen, nagenoeg iedereen is tegenwoordig ‘mobile’. Dit vraagt kennis en expertise van degenen die het (gaan) aanbieden. Mobile Convention Amsterdam op 1 april 2010 in de Beurs van Berlage zorgt in één dag voor een update over marketing, business, services en communicatie voor en op mobile gebied.

Wellicht zijn enkelen al naar het MWC in Barcelona geweest, hoofdredacteur van Emerce en mede organisator Gijs Vroom legt uit ‘wie en waarom’ er op 1 april naar Amsterdam zouden moeten komen: “Het World Mobile Congres (Barcelona) is hét event voor de mobile business zelf, en is vooral op telecommers gericht. De Mobile Convention Amsterdam is daarentegen bedoeld voor mensen die het mobiele kanaal willen gebruiken voor communicatie, marketing en commerce. Bijvoorbeeld marketing managers, customer service of e-commerce verantwoordelijken en ook uitgevers. Het gaat daarbij niet om techniek en apparaten, maar vooral wat er binnen dit kanaal mogelijk is, wat het beste werkt, voorbeelden van cases, en uiteindelijk wat het kost en oplevert”.

Het programma is als volgt opgebouwd:
Cases Wat hebben andere bedrijven gedaan en hoe gaat het nu? En nog belangrijker: wat hebben ze ervan geleerd? Uiteengezet door sprekers van o.a. Admob, Sanoma Digital, VPRO en The Guardian.
 
Overviews Mobile marketing, commerce en services waarbij topics als betalingen, social media, technische platformen en communicatiemogelijkheden met klanten ter sprake komen. Ervaringsdeskundigen van MoMo Barcelona en Rabobank komen aan het woord.

Insights De nieuwste mobile tools en tactics uiteengezet door o.a. sprekers van Layar, Mobile Entertainment Forum en Marvelous.

App-chapel Ebuddy, Interpolis en de ANWB behandelen alles voor en over de iPhone en Android: de platformen, de kosten van een app en de laatste ontwikkelingen.

Workshops Diverse interactieve sessies met experts van o.a. AEGON, Fris in communicatie en So many Thoughts. Hier kunnen bezoekers allerlei vragen kwijt op het gebied van mobile.

De eerste Mobile Convention Amsterdam belooft een interessante en leerzame dag te worden voor alle mobile leergierigen en geïnteresseerden. Kaartjes en meer informatie zijn te verkrijgen via de website.

Over de auteur: Richard Otto