Nieuws
18 maart 2006 - Ron Smeets

Mobile Chinese Search op Nokia N-series

Nokia heeft vandaag aangekondigd dat het samen met de Chinese zoekmachine Baidu een mobiele versie gaat lanceren waarmee de gemiddelde mobiele beller in China, Hong Kong en Taiwan in zijn eigen taal mobiel online kan zoeken.

De applicatie werkt vooralsnog alleen op enkele high-end S60 toestellen van Nokia zoals de N70 en N90 .

Chinezen, Taiwanezen en inwoners van Hong Kong die over het juiste toestel beschikken kunnen de mobiele zoekmachine applicatie gratis downloaden. Om de Chinese versie te ontvangen moet die url natuurlijk wel vanaf een Chinees toestel worden geraadpleegd.Gerelateerde links:
Vodafone en Google gaan samen zoeken
Visuele searchengines voor camphones
Zoekmachine voor mobiele content
Weinig animo voor betaalde mobile search
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.