Nieuws
22 januari 2006 - Ron Smeets

Mobieltjes volgen voor 30 eurocent

Het kan nog niet in Nederland, maar deze week is in de UK WorldTracker gelanceerd waarmee iedere Brit voor maar 30 Eurocent per keer de lokatie van een mobiele telefoon, PDA of ander device voorzien van een SIMcard kan opvragen.

Voorwaarde is wel dat de persoon die gevolgd wordt éénmalig, bij de eerste 'zoekpoging' de data van zijn of haar mobieltje vrijgeeft voor deze service. Ongewenst volgen is er dus (gelukkig) niet bij.

Voor bedrijven biedt dit natuurlijk wel legio mogelijkheden. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om GSM's en PDA's vóórdat ze aan medewerkers uitgeleverd worden zo ingesteld worden dat ze gevolgd kunnen worden. De reden hiervoor moge duidelijk zijn.

WorldTracker kan zowel vanaf een PCals een mobieltje voorzien van een browser en internettoegang gebruikt worden.Gerelateerde links:
Kids GSM met GPS
Universiteit volgt online gedrag WiFi gebruikers
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt
Vermiste kinderen sturen SMS
'Ping' je kids
De waar-ben-ik-telefoon.
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.