Nieuws
02 april 2011 - Ron Smeets

Mobieltjes van Syrische demonstranten in beslag genomen

Mobiele telefoons behoren tot een van de meest waardevolle hulpmiddelen voor demonstranten en zijn daarmee ook een doorn in het oog van de zittende regeringen.

In het al maanden onrustige Midden Oosten hebben we de afgelopen periode al diverse voorbeelden gezien waarbij het gebruik van mobieltjes ontregeld werd op last van de overheden.

Zo werd in Tunesië enkele keren het mobiele netwerk op last van de regering geblokkeerd. In Syrië gaat men nog iets verder, althans, op een andere manier. Daar zijn de afgelopen dagen honderden mobieltjes van demonstranten in beslag genomen, zo blijkt uit deze tweet. Of het echt zal helpen om de demonstraties te breken, dat waag ik te betwijfelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.