Nieuws
17 mei 2006 - Ron Smeets

Mobieltjes van journalisten afgeluisterd

Journalisten, in tegenstelling tot de meeste bloggers, doen vaak alles om hun bronnen te beschermen en zijn soms zelfs bereid om een gevangenisstraf te riskeren in ruil voor de veiligheid van zichzelf en hun bron.

Het bericht dat in de VS twee reporters van ABC News door een hoge politiefunctionaris, wiens naam natuurlijk niet bekend is, getipt zijn over het feit dat de regering opdracht heeft gegeven om hun GSM's af te luisteren is daar dan ook ingeslagen als een bom.

Volgens de anonieme bronnen gebruiken de CIA en NSA de afluistpraktijken vooral om er achter te komen welke overheidsmedewerkers zich schuldig maken aan het lekken van informatie naar de pers.

De journalisten in kwestie zijn geadviseerd om meteen een nieuw mobieltje te kopen.Gerelateerde links:
GSM's bespieden met FlexiSPY Pro
Gecodeerd bellen met de Crypt-A-Cell
GSMfobie slaat toe in Griekenland
Traceren mobieltjes in de VS aan banden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.