Nieuws
05 februari 2006 - Ron Smeets

'Mobieltjes uit slaapkamers verbannen'

Dat is de conclusie van de Australische Psycholoog Andrew Fuller naar aanleiding van zijn onderzoek naar slaap- en concentratiestoornissen onder schoolgaande tieners.

Volgens Fuller hebben steeds meer tieners last van deze stoornissen waarvan de oorzaak voornamenlijk gezocht moet worden in het feit dat veel kids 's avonds tot vaak in de kleine uurtjes in plaats van het bed hun GSM opzoeken om te bellen en SMSen.

Wat verder nog opvalt is dat het vooral de meiden zijn die niet van ophouden weten en daardoor meer slaap missen en problemen hebben dan de jongens uit dezelfde leeftijdsgroep.

Binnenkort publiceert de psycholoog zijn nieuwste boek, Tricky Kids, en daarin beveelt hij ouders aan om voortaan de slaapkamer van hun kids tot GSM-vrije zone uit te roepen zodat onze kinderen de broodnodige rust krijgen die ze nodig hebben.

Laten we dan ook meteen de TV, PC en Gameboy weghalen om te voorkomen dat de kids zich (weer) massaal daaraan vastklampen. . .Gerelateerde links:
Mobiele stress gevaar voor tieners
GSM's werken stressverhogend
GSM's slecht voor het gezinsleven
Tiener in therapie voor SMS verslaving
Jeugd verkiest GSM boven TV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.