Entertainment
28 mei 2009 - Ron Smeets

Mobieltjes per helikopter de cel in

Uhhm, die titel klinkt erg onwaarschijnlijk maar toch schijnt het waar te zijn. Na de zakken chips, postduiven en kikkers hebben enkele slimme Brazilianen een nieuwe manier gevonden om mobieltjes de cel in te smokkelen: op afstand bestuurbare (mini) helikopters.

Tijdens een routine controle in de buurt van een gevangenis in Brazilië ontdekte de politie een mini helikopter met daaronder een soort mandje waarin maar liefst negen mobieltjes zaten.

De mannen in de auto waren van plan de mobieltjes op deze manier de gevangenis in te smokkelen, zo bekenden ze kort na hun arrestatie.

Om de mobieltjes te verbergen en beschermen voor een eventuele harde landing, hadden ze de toestellen in een luier verpakt. Ik vraag mij af of het plan überhaupt kans van slagen had. Ik denk toch dat de helikopter en diens lawaai niet onopgemerkt zou zijn gebleven bij de diverse bewakers en uitkijkposten, of wel?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.