Nieuws
27 maart 2006 - Ron Smeets

Mobieltjes oorzaak stijging spiekgedrag

De examens staan al weer bijna voor de deur dus... moet er ook weer even wat extra aandacht geschonken worden aan het (mobiel) spieken.

Volgens de Engelse examenraad is inmiddels wel duidelijk dat het toelaten van mobiele telefoons tijdens examens mede de oorzaak zijn voor het groeiend aantal spiekers.

In 60% van de gevallen blijkt de frauderende student namelijk bij zijn spiekhandelingen gebruik te maken van een mobieltje. De oplossing lijkt (en is! dus simpel: verbiedt GSM's tijdens de examens.

Natuurlijk zullen studenten vervolgens slimme manieren blijven ontdekken om hun 'spiekbriefje' alsnog mee naar binnen te smokkelen, maar ook daar zijn oplossingen te voor bedenken. Wellicht dat de oplossing van de examenraad om elke student bij binnenkomst te fouileren wat ver gaat, maar het installeren van zogenaamde 'GSM stoorzenders' lijkt mij toch best goed te doen. Bovendien kunnen die bekostigd worden met de verkoop van de inbeslaggenomen GSM's van studenten die, ondanks alle waarschuwingen en maatregelen, hardleers blijven!Gerelateerde links:
Student raakt klem in toiletpot door GSM
GSM's mede oorzaak van leeraar-leerling affaires
Spieken met je GSM
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Camphone jamming
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.