Nieuws
24 maart 2009 - Ron Smeets

Mobieltjes met 1920x1080 Full HD displays in 2013

De Britse chipmaker ARM voorziet al geruime tijd heel wat mobieltjes van processoren. Met de komst van hun nieuwste GPU's voorspelt ARM dat we binnen nu en vier jaar smart- en multimedia phones mogen verwachten met displays die qua performance en resolutie niet meer onder doen voor hetgeen we gewend zijn van onze laptop's en gameconsoles.

Leuk, een smartphone met een 1920x1080 Full HD display, maar zelfs bij een afmeting van 4 inch (de meeste toestellen halen momenteel de 3.2 inch nog niet eens) wordt het volgens mij toch lastig om die resolutie in het dagelijks gebruik helemaal te benutten. Behalve bij games natuurlijk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.