Nieuws
23 maart 2009 - Ron Smeets

Mobieltjes meest gezochte consumenten electronica product

Dat mobieltjes populair zijn hoef ik hier niemand uit te leggen, denk ik. In Engeland blijkt uit wekelijks onderzoek dat gebruikers die online op zoek zijn consumenten electronica (gadgets, TV's etc) verreweg het meest naar mobiele telefoons zoeken.

In de week van 14 maart haaden maar liefst 29.4% van de zoektermen daarmee te maken. Video Games staan met 9.8% op de tweede plek, gevolgd door Computers (9.5%), Software (8.5%), TV's (4.5%) en Camera's (4.1%).

Game Consoles (3.8%), MP3 spelers (3.7%), Navigatie systemen (3.6%) en Speelgoed (3.2%) sluiten de zoekrijen. De 19.8% aan zoektermen die dan nog overblijven gaan over andere gadgets en electronica.

De iPhone blijft al maanden het meest populaire mobieltje waar Engelsen online naar op zoek zijn. Gemiddeld gaat 1 op de 12 zoektermen over dat toestel (8.3%). Daarnaast heeft ook de release van nieuwe toestellen invloed op het zoekgedrag. Zo zocht medio februari 6.6% naar info over de Nokia 5800 XpressMusic. Een week later was dat nog 4.7%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.