Entertainment
09 januari 2006 - Ron Smeets

Mobieltjes kopen bij de groenteboer

Of dit wel zo'n vreemd idee is weet ik eigenlijk niet. Hier in Europa vind je GSM verkopers met enige regelmaat ook op iedere (rommel)markt. Natuurlijk gaat het dan wel om tweede hands toestellen of GSM's die het daglicht niet meer kunnen verdragen.

In India hebben twee Telco's echter hun krachten gebundeld in een poging om meer GSM's te verkopen in 's lands afgelegen gebieden waar nog vrijwel niemand een mobieltje heeft.

Reliance Infocomm en Tata Teleservices gaan groente- en fruitverkopers die met standjes langs de kant van de weg staan inzetten (en oplieiden) als telefoonverkopers met als doel dus het bereiken van dat deel van de markt die nooit in de grote stad komt waar telecomwinkels wel te vinden zijn.Gerelateerde links:
2.5 Miljoen nieuwe mobiele abonnees per maand
Maxis koopt Indiase Telco en Vodafone volgt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.