Toestellen
25 juni 2008 - Ron Smeets

Mobieltjes in beeld, van 1985 tot ???

Mijn posting van enkele dagen geleden over de geïllustreerde 'geschiedenis' van de mobiele telefoon deed nogal wat stof opwaaien. Feitelijk was het niet meer dan een verzameling van 14 foto's over mobiele communicatie tussen 1922 en 2008 en natuurlijk niet compleet.

Hieronder staat een filmpje waarin enkele tientallen toestellen getoond worden die tussen 1985 en nu de wereld veroverden.

Nee, ook dit filmpje zal niet compleet zijn en ja, ook hier speelt de iPhone een rol ;-))) Ik lees jullie reacties wel weer


L'évolution de la téléphonie mobile
by carlton_banks


Gerelateerde links:
De geschiedenis van de mobiele telefoon in beeld
Cell Phone Revolution; de geschiedenis van de mobiele telefonie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.